Neptün'den geliyorum ve buralar çok sıcak, ha bir de nem var

7 Ağustos 2016 Pazar

Her Şey Yalan Mıydı Yoksa?: Roswell Olayı ve Gerçekleri

4 yorum
ROSWELL OLAYI NEDİR?
"Off aman tipik Amerikan hikayesi işte niye inanayım ki buna ben?" diyebilirsiniz elbet, zira ben de bunu diyenlerden biriyim ne yazık ki.
 Uzaylılara ilgi duyan herkesin; hatta inanmasa da ordan burdan; dizilerden, filmlerden duymuş olunması gereken bir olaydır Roswell.
1947 yılının Temmuz ayında, New Mexico'nun Roswell şehrinde gerçekleşmiştir. Haliyle, bu olayla birlikte efsane ve hikayeler de doğmuştur.

8 Temmuz 1947 yılında ABD'nin İdaho Eyaleti'nde kurtarış pilotluğu yapan Kenneth Arnold, 25 Haziran'da kayıp bir uçağı Washington Eyaleti'ndeki Cascade Dağları üzerinde arayışa çıkmıştı. Tahminlere göre 4 metre yükseklikte, saatte 222.000 km hızla giden -yani bayağı hızlı- dokuz tane disk şeklinde uçan daireler gördüğünü iddia etmiştir.

 Bu sırada Roswell kasabası şerifi Binbaşı Marcel'e haber verilerek anlam verilemeyen bir cismin, bir çiftlik arazisine düştüğü belirtildi.
 Binbaşı Marcel ve emrindeki bölük ile olay yerindeki tüm parçalar toplanarak ortadan kaldırılmıştı.

Roswell Günlük Gazetesi haberi yayınlamış ve ilk başta Amerikan ordusu haberi onaylamıştı. Daha sonra Amerikan ordusu haberin yalan olduğunu, düşen cismin UFO değil, meteoroloji balonu olduğunu belirtmişti. Ve söylenenlere göre tüm kalıntılar 51.Bölge'ye inceleme amaçlı taşınmıştır.


 Roswell kasabası hala bu olayın etkisindedir ve ziyaret ettiğinizde birçok ufo deneyimini anlatan insanlarla karşılaşabilirsiniz.

ROSWELL UZAYLI OTOPSİSİ OLAYI

O dönemde üssün eski halkla ilişkiler subayı Walter Haut, ölümünden önce yazdığı mektubunda, Amerikan ordusunun sahip olduğu birçok teknolojiyi bu kazada ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden alındığını iddia etti.





 Yıllar içinde Roswell olayı hakkındaki bilgiler dışarı sızdı ve ölü uzaylılara askeri adli tabibler tarafından otopsi yapıldığı ileri sürüldü. Böyle bir otopsi belki de Dünya'da ilk kez gerçekleşiyordu ve doğal olarak belgelenmek üzere filme alındı. İşte o çok konuşulan otopsi filmi aşağıda:




Ancak olayın aslı için, Türkiye'nin ilk kadın UFO araştırmacısı Farah Yurdözü şöyle söylüyor:
"O dönemde ben, Fenomen Dergisi'ne yazdığım makalelerimde, "UFO GERÇEKLERİ VE YALANLARI" isimli kitabımda; katıldığım televizyon programları ve konferanslarda şöyle dedim; "1947 Roswell Ufo kazasının gerçek olma şansı yüksek. Ölen uzaylılara otopsi yapıldığına da inanıyorum. Ama Ray Santilli, -otopsi filminin yapımcısı- tarafından ortaya sürülen bu film gerçek olamaz.""

Ray Santilli Nisan 2006'da Sahtekarlığını İtiraf Etti
 Her şeye rağmen gerçek olduğuna inanmak isteyenleriniz vardır belki ama üzülerek olayın doğrusunu alıntılıyorum:
"Ray Santilli 2006 yılında otopsi filminin düzmece olduğunu ve bütün bunların ortağıyla birlikte hazırladıklarını anlattı. Dediğine göre gerçek otopsi filmini Amerika'da izlemiş ve üç yıl sonra satın alarak Londra'ya götürmüştü. Ancak toplam 22 bobinlik film kutularını açtığında %95'inin işe yaramaz hale gelip paslandığını gördü. Geri kalan %5'i de çok kötü durumdaydı. İşte bu nedenle TV yapımcısı Ray Santilli ve ortağı orijinaline bakarak filmi yeniden çekmeye karar verdiler. Onlara göre yaptıkları şey sahtecilik değil sadece küçük bir onarımdan ibaretti."

4 yorum :

  1. Mü-kem-mel olmuş! Kafam da X-Files müzikleri döndü resmen, gerçekten iyi bir derleme ve sağlam bir yazıydı, tek kelime ile "BAYILDIM" devamı gelmesi gereken yazı türlerinden biri bence bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :')) Çok teşekkür ederim, bu konu türünde yazmaya zaten devam etmek istiyorum, verdiğin cesaret beni onurlandırdı.

      Sil
  2. Ya bir kere işin içine 51.bölge girdi mi ben basına yada halka söylenenlere -yani yok efendim balonmuş da falan laflarına zırvalık derim. Ulan o bölgede neler dönüyor bir bilsek varya... Yine çok güzel bir yazı olmuş. Tebrikleeer^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah, haklısın yani. Çok teşekkür ederiim :)

      Sil