Neptün'den geliyorum ve buralar çok sıcak, ha bir de nem var

28 Haziran 2016 Salı

Son İzlediğim Filmi Eleştiriyorum: Before I Wake

1 yorum
Yazı yazmak için konu arıyordum madem, ben de yapmayı çok sevdiğim şeyi yani eleştirmek için tekrar klavye başına oturdum!

Dün akşam yeni bir korku filmi izledim. Uzun zamandır korku filmi arayışındayken, üstüne The Conjuring 2'ye gidememiş olmamın üzüntüsünü yaşıyordum. En son annem imdadıma yetişti, sonuç olarak bulduğu filmi yani Before I Wake'i izlemeye karar verdik.

Öncelikle konusuna girmeden filmi yüzeysel olarak anlatmak istiyorum.
5 Ağustos 2016'da Türkiye'de vizyona girmesi beklenen film, Imdb'de 6,2 puan almış. (Aha da buradan)
Filmin uzunluğunun da bir buçuk saat olmasıyla "Ay yeter, ne zaman bitecek bu film?" sorusunu izleyicinin aklına getirmiyor, aksine "10 dakika daha uzataydılar, film yarıda kalacak!" korkusunu yaşatıyordu.

Hemmen filmin konusuna geçeyim:
Jessie ve Mark küçük oğulları Sean'ın ölümünden sonra 8 yaşındaki Cody'i evlat edinmeye karar verirler. Jessie,Sean'ın yasını tutmaya devam ediyordur. Cody oldukça sevecen ve normal bir çocuktur. Ancak uyumaktan korkması dışında. Jessie ve Mark bir süre sonra Cody uykuya daldığında, Cody'nin rüyalarının gerçekleştiğini farkeder. Jessie; Cody'i, oğlu Sean'la iletişim kurmak için kullanmaya başlamıştır, ancak rüyaların sadece iyi rüyalardan ibaret olmadığını aklından kaçırmıştır.


Filmin kadrosuna bakarsak, Mavi Korku ve Öldüren Sis filmlerinden tanıdığımız Thomas Jane Mark karakterini canlandırıyor. Kate Bosworth'u ise efsane 21 filminden tanıyoruz, bu filmde ise Jessie rolünü oynuyor.

GENEL OLARAK YORUMUM:
Keyifli ve bolca gerilimli çerezlik bir film tadındaydı, Mama tadı almama rağmen konusuyla farkını ortaya koymayı başarmış.
Tavsiye ederim!

FRAGMANI İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN


1 yorum :