Neptün'den geliyorum ve buralar çok sıcak, ha bir de nem var

26 Haziran 2016 Pazar

Çılgınsın Man!: Ted Serios

Hiç yorum yok


DÜŞÜNCE FOTOĞRAFÇILIĞI
Öncelikle, nedir bu düşünce fotoğrafçılığı?
Düşünce fotoğrafçılığı, fotoğraf filmleri üzerinde paranormal yetilerin kullanılmasıyla görüntüler oluşturmaktır. Yani açıkça, zihninden geçen şeyleri -düşüncelerin- fotoğrafını özel yetiler kullanarak çekilebilmesidir.

Parapsikolojiyi kanıtlarla ayakta tutmuş adamla tanışın: Ted Serios.
19.yüzyıl etkisiyle ortaya çıkan düşünce fotoğrafçılığı birkaç fotoğrafçının elinden de geçti, ancak tek başarılı sonuç elde etmiş kişi Ted Serios olmuştu.

Ted Serios, 27 Kasım 1918 yılında Kansas City'de doğdu. Annesi Alman babası ise Yunan'dı. Polaroid makinelerin de çok popüler olduğu bu dönemde Ted'in fotoğrafçılığa ilgisi had safhadaydı ve kendine bir polaroid makine aldı.

Fotoğraflarını genelde sarhoşken çeken Ted Serios, makine objektifine odaklandığında zihnindeki düşünceyi kameradaki filme aktarabiliyordu. Bu inanılmayacak bir olaydı.

Eğer The X-Files izleyicisiyseniz ve kendinize "Bu olayı ben nerden biliyorum abi ya?" diye soruyorsanız hemen cevaplıyorum. Dizinin 4.sezon 4.bölümü olan "Unruhe" adlı bölümünde bu konu işlenmişti. (Ah Scully'im, vah Scully'im...)


Ted Serios'un psikiyatristi Dr. Jule Eisenbund, Ted için onun alkolik olduğunu, birçok davranış bozukluğuna sahip olduğunu söylemiştir.

İşte çektiği fotoğraflardan birkaçı:


                                                               


Ted'in fotoğrafını çekerkenki videosu aşağıda. Var mı gönüllülerimiz? Ha bir de, belgeselini izlemek isteyen varsa hemen buraya tıklasın!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder