Neptün'den Geliyorum

Neptün'den geliyorum ve buralar çok sıcak, ha bir de nem var

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Bi' Haller Bi' Edalar: Wattpad Yazarlarımız Ve Okuyucularımız

2 yorum
 Bunun hakkında çok önceden yazı yazmayı planlıyordum. Wattpad'e bir bakayım dedim pişman oldum. Çok ciddi üzüldüm, yani 4 yıl önce düzenli bir şekilde beni yazmaya başlatan yere gireyim bakayım demiştim. Ki bu hale geleceğini bekliyordum da.
Çok güzel dostluklar edinmiştim bu site sayesinde. (Duygusal tema) Müzik isteyenler için burdan. Bazısı hak ettiği okuyucuyu elde etse de bazısı edememişti. Ben hak ettim mi hiç bilemem, arada tutan hikayelerim olmuştu. Ki hala daha yazmak isterim Wattpad'de. Ancak okuyucular -kusura bakmayın- kafayı yemiş. Yeni okuyucular gelmiş, eskiler kaçmış!


                        HER NEYSE, BUGÜN WATTPAD'İ ELEŞTİRİYORUM!

1."Kitabı yazsam, iki üç klişeyi oynatsam, okuyucuyu da sallarım; kitabı basar parayı da sallarım!"
Wattpad konusunda en dayanamadığım nokta bu oldu artık. Bu yüzden ilk maddeyi bunun için ayırdım.
Bu tarz yazarları(!) görmeniz için siteye girip incelemenize hiç gerek yok. Bir kitapçıya girip en çok satanlara bakmanız yeterli. Belki diyeceksiniz, "Dila senin beceremediklerini onlar becerdi diye kıskançlık yapıyorsun!"
Böyle görmek isterseniz, böyle görün ama; edebiyat raflardan kalktı, yerine yeni popüler kültür temsilcileri geldi.:(
Edebiyat için unutuldu diye bir şey demiyorum, diyemem. Ancak inkar edilemez ki edebiyat okuyucuları hızla azalıyor. Onun yerine Wattpad kitaplarını okumaya yöneliyor eski okurlar.
Her neyse, bu maddede anlatmak istediğim kişiler, artık bu işi ticari bir faaliyet olarak gören yazar kılıklılar. Bazılarına lafım yok; ergen kızları heyecanlandıran bazı hikayelerin yazarları belki küçük kızlara yazma hevesi veriyordur. Para hesabı yapan Ekin Soyak'a dönmüş olay:(


2.AY BAD BOY AMA ÖYLE DEME

Pekiiii... Özgün sanıyorsunuz bu konuları, ama hepsi aynı canlarım.
Gerçekten AYNI!
Mekan farklı olabilir, zaman veya kişi de farklı olabilir. Ama konu aynı!
Katil midir nedir bir beyimiz kızımızı kaçırır -ayrıca bu kızımız çirkin, pasaklı olduğunu iddia ediyordur ve girdiği mekandaki en güzel kızdır- sonra kız onu sevdiğini fark eder. Kız ve çocuk arasında şu diyalog geçer:
Kız: Ben seni seviyorum
Çocuk: Ama ben seni üzerim güzelim;)
Kız: Peki...
Çocuk:Ağlama.


3.NEDEN ZENGİNSİNİZ:(
Hayır, neden? NEDENNNNNNNNNNNNN
Zenginlerdir, ama mutlu değillerdir. Ya da aileleri kötü davranır. En kötü ihtimal zengin değilse okulundaki herkes kızımıza kötü davranır. (Bu önemli bir nokta: Erkek karakterimiz her zaman zengindir)


4.KADIN KARAKTERLER NEDEN HEP GÜÇSÜZ VE AĞLAYAN TİP?!
Yazan kişi bunu yapmaktan zevk alır. Kitapta da siz bir kadınsınız, gerçekte de. Ve her zaman arkanızı kollayan bir erkek arayışındasınız da...
Oysaki hikayeye ne güzel güçlü kadın imajıyla başlamıştınız. Tabi sonra ağlamalar başlar, parmakta oynatılmalar falan:( (Bu duruma çok sinirleniyorum)


5.BURNU HAVALARDA YAZARLARIMIZ:(
Okuyucusuz hiçbir yere varamayacak olduklarının farkında olmayan sevgili yazarlarımız, size bir gerçeği tekrarlamak istiyorum:Siz onlarsız bir HİÇSİNİZ!
Yani siz için vaktinden ayırıp yorum yapan onca okuyuculara bir geri cevap atmayı eksik ediyorsunuz.:( E o halde, kime neye yazıyorsunuz onca sayfalık hikayeyi? Egolar, bi haller, çözemedim ben bu işi.:(


 Devamını getirip, daha fazla şikayette bulunmak isterdim. Ancak sanırım son maddemdeyim. Wattpad'le ilgili en büyük dileğim de bu maddelerin artmaması olsun.:(


 Eğer kısa bulduysanız, yorumda belirtebilirsiniz. Herhangi bir konuda yazmamı istediğiniz bir şey varsa da ekleyebilirsiniz yorumunuza. Konu bulamamaktan çok çekiyorum. Bir ay bunun için yazı atamamıştım. Sonunda sizlerle kavuşmuş bulunmaktayım!

26 Temmuz 2016 Salı

Çıldırıyorum!: T2'den İlk Teaser Geldi!

Hiç yorum yok



Mayıs ayında ikinci filmin çekimlerinin başladığını öğrendiğimde zaten kendimden geçmiştim. Küçük fragmanlarla da sürprizler yaptıklarında daha da delirmiştim.

Öncelikle 1996 versiyonunun orijinal fragmanı, hatırlamak isteyenlere:



Söz konusu olan film Trainspotting, 1996'da çıkmış ve en sevdiğim 5'te yer almıştı! ("Senin ilk beşinden bize ne?" diye de bilirsiniz tabii.)
İkincisinin çıktığını öğrendiğimde endişelenmiştim açıkçası, çünkü kadronun eksik ve farklı olması durumunda beklentim çok düşecekti. Ve en önemlisi önceki büyülü oyuncuları tekrar göremeyecektim.
Ama kadro tamamen aynı!
Ewan McGregor (Renton), Robert Carlyle (Francis Begbie), Jonny Lee Miller (Sick Boy) ve Ewan Bremner (Spud)!

Doğruya doğru, Renton ve Sick Boy'u diğerlerinden çok daha fazla özlemiştim. :')

ASIL KONUMUZA DÖNERSEK
T2'DEN İLK TEASER GELDİ!

İZLİYORUZ!