Neptün'den Geliyorum

Neptün'den geliyorum ve buralar çok sıcak, ha bir de nem var

13 Mayıs 2017 Cumartesi

Satanizm Part 2: LaVey Ailesi

3 yorum
  

 Önceki partta bahsettiğim gibi, part 2 yazısı yayınlayıp LaVey ailesini size olabildiğince anlatacaktım. Nihayet o zaman geldi ve şimdi klavye başındayım.



Ailemizin baş üyesi, bizzat ailemizi kuran Anton Szandor Lavey'den başlıyorum.



ANTON SZANDOR LAVEY

Anton Lavey Satanizm'i kendi düşüncelerine göre yorumlayarak Şeytan Kilisesi ve LaVeyan Satanizm'i kuran kişidir.


Anton küçük yaşlarında müziğe oldukça ilgi duymuş, hatta San Francisco Senfoni'de ikinci oboist olarak görev yapmışlığı bile var. Sanırım bu da onun ruhsal yapısını oldukça geliştirmiş. İlerleyen yıllarında obuanın yanına birçok enstrüman ekleyerek kendini geliştirse de 20'li yaşlarında müziği bırakmış; sirk dünyasına giriş yapmış.


Sirkte kafes bakıcılığı görevindeyken aslanlı gösterilere çıkmaya başlıyor. Sonrasında aslanla yaşadığı bir kazadan sonra yaralandığı için meslek değiştirme kararı aldı.

Birkaç yıl sonra ise morglarda polis fotoğrafçılığı yaparak hayatını geçirmeye devam etti. Ama San Francisco polis yetkilileri Anton'un garip karakterini fark ettiler ve onu merkeze alıp gerçek üstü olaylarla ilgili telefonları cevaplandırmakla görevlendirdiler.
 İlerleyen zamanlarda onunla yapılan bir röportajında felsefi düşüncelerinin belirginleşmesinde bu işin etkisi olduğunu çekinmeden belirtmiş.
 Eh, ne yapalım bize de vay be Anton demek düşüyor burada.

 Anton'a göre, önemli olan tanrı değil insandır. Şeytan'ı "insanoğlunu özgürleştiren isyan ruhu, reddin somut ifadesi ve uygarlığın ilerlemesini sağlayan gelişme güdüsü" olarak tanımlıyor. Öğretisini, "Şeytani İncil", "Şeytani Törenler" ve "Şeytan'ın Not Defteri" kitaplarında yaymaya çalıştı.
 Tüm bu çalışmalar sonrasında 1966 yılının nisan ayında, harekete geçme zamanının geldiğini düşünerek bir Şeytan Kilisesi kurarak ideolojisini yayma çalışmalarına başladı.

Anton Szandor Lavey, 29 Ekim 1997'de 67 yaşındayken bir kalp krizi sonrasında yaşamını yitirir. Vasiyeti üzerine mezar taşında "Hayattaki tek pişmanlığım, yersiz yere iyi olduğum anlardır." yazmaktadır.


Yani ne diyebiliriz ki, bir yerden hak versem sonuna doğru sapıttığını düşünüyorum. Diğer aile bireylerine geçtikçe içlerinden bazılarının benim düşünceme hak verdiğini göreceksiniz.

O haldee, devam ediyorum!


İlk Eşi: Carole Lansing

İlk eşi hakkında çok bilgi ve fotoğraf bulunmuyor ne yazık ki. Sadece 1952 yılında Anton ve Carole'ın  Karla Lavey adında bir kız çocuğu dünyaya getirdiklerini biliyoruz.

Öyleyse kısaca hemen Karla Lavey'e geçmek istiyorum.


İlk Çocuğu, Gözünün Nuru (!): Karla Lavey

  Bir süre Şeytan Kilisesi'nde yüksek rahibelik yapmış ve Şeytan Kilisesi'ndeki öğretilerde -felsefi yönden- şeytani düşüncelerin eksik olduğunu düşünmüş; 1999'da "İlk Satanist Kilise" adında yeni bir yapılanma yaratmıştır.

 Karla Lavey şu anda 65 yaşında ve San Francisco'da yaşamaya devam ediyor.
 İnsanın, içinden Laveyler aldı başlarını yürüdü demek geliyor.
Addams ailesi gibi bir aile var karşımızda.  Her yerden bağımsız ve bambaşka bir dünya içinde yaşıyorlar. Ailenin içinde oldukça karmaşa var. O dönemde yaşayıp, yakından takip etmek isterdim bu aileyi doğrusu.



 Daha Sonrasında Anton, Carole ile ayrılıyor ve yeni bir hayat arkadaşı ediniyor!
Huzurlarınızla, Diane Hegarty!

Diane Hegarty

Diane Hegarty hala yaşıyor ve şu an 74 yaşında. 
Bu ailenin en çok sevdiğim ikinci ferdi oluyor kendisi. Ki bana göre de Anton'un en çok sevdiği eşi Diane. 
Diane Hegarty de Karla Lavey gibi bu kilisede yüksek rahibelik yapıyor.
Kilisenin kameraya çekilen birçok ayininde yer almış ve satanist birçok görevde bulunarak Anton'un Togare adındaki yavru aslanını yetiştirmesine yardımcı oldu. 
 Diane tarikatı yönetmeye başladı ve "Şeytani İncil"i, "Şeytani Ritüeller"i, "Şeytan'ın Not Defteri"ni yazıp düzenledi.
Kilisenin basım işlerini ve üye ilişkilerinin birçok görevini üstlendi. Bu süreçten sonra Anton'dan Zeena adında bir kızı oldu. Zeena, şeytan vaftizinde 3 yaşında basın medyasının dikkatini çekti.


Geliyoruz en sevdiğim aile üyesine: Diane ve Anton'un Kızı, 

Zeena Schreck

Üç yaşında şeytan vaftizinde basın medyasının oldukça dikkatini çekmişti. 
1985-1990 yılları arasında ise Şeytan Kilisesinin baş rahibesi ve sözcüsü oldu.
Zeena şu an 53 yaşında ve San Francisco'da yaşıyor. Ailesiyle bağlarının kopması Zeena'nın düşüncelerinin ileriki yaşlarında değişmesi ve diğerlerine karşı çıkmasıyla başlıyor.
Zeena yaşı geçtikçe ateistik felsefeyi benimsemeye başlıyor ve satanizm-ateizm arasında gelgitler yaşıyordu.
 Şeytan Kilisesi adına Amerika'yı gezerken babasının yarattığı efsanelerin çoğunun yalanlar üzerine kurulduğunu fark ettiğinde yaşadığı inanç problemi en yüksek seviyeye çıktı. Zeena kiliseye karşı çıktı ve 1990 yılında Şeytan Kilisesi'nden istifa etti; yani LaVeyan Satanizm'den ayrıldı.
Bu olaylar sırasında Anton'un üçüncü eşi Blanche Barton bu duruma çok sinirlendi ve Zeena'nın hayatını tehlikeye atmak için harekete geçti.

Zeena yıllar içerisinde birçok ölüm tehditi aldı  ve birçok ölüm tehlikesi atlattı.
Zeena'ya özellikle nefret besleyen isimlerde Blanche Barton, Anton Szandor Lavey yer almakta.
Şeytan Kilisesi'yle arasındaki bağı tamamen kopardıktan sonra Zeena, soyadı Lavey'i 'Schreck' olarak değiştirdi. 
Zeena yeni bir dini harekete ismiyle ilgili söylemek istediklerini bir mektupta belirtti: "Burada belirttiğim tüm bilgiler ışığında, verilen soyadımı resmi olarak kopardım ve şimdi yalnızca ismimle yani Zeena olarak bilinmeyi tercih ettim. Ben doğal olarak aristokrat olduğum için Magistra ya da baş rahibe gibi boş unvanlara ihtiyacım da yok."


Şu anda gençliğinde de ilgili olduğu müzikle uğraşıyor. Youtube kanalına burdan ulaşabilirsiniz.
Bu arada Taylor Swift'le olan aşırı benzerliği de sosyal medyada oldukça çok konuşuluyor. 



                      
                         
 Gelelim Bir Diğer Aile Üyesine!

Anton'un Üçüncü Eşi, Zeena'nın Baş Düşmanı: 

Blanche Barton

Blanche, Anton'un üçüncü eşiydi ve Anton'la 1993'te Satan Xerxes Carnacki isminde bir çocuk dünyaya getirdi.
Blanche, Zeena'dan 2 yaş büyüktür ve şu anda Kaliforniya'da yaşamaya devam etmektedir.



Yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle! Yorumunu yazmayı unutma lütfen!